Stvaraju se redovi za učenje

12/06/2013 10:32

Stvaraju se redovi za učenje

Veliki broj studenata priprema ispite u bibliotekama, a kako bi zauzeli mesto, pojavljuju se u kolonama sat i po vremena pre nego što se biblioteke uopšte otvore. Tako se ispred Narodne biblioteke u Beogradu svakodnevno formiraju duge kolone.

Pred najudarniji ispitni rok, studenti se pripremaju i uče punom parom. Tokom studiranja veliki broj studenata sprema se u bibliotekama, a kako bi zauzeli mesto dolaze sat i po pre otvaranja.

Dugi redovi ispred biblioteka su dokaz da su mnogi naši studenti veoma ambiciozni i željni znanja. Neki studenti tvrde da nije teško ono što se mora i da žele da se sklone što dalje od kuće jer mora da se uči, drugi dolaze zbog mira i tišine biblioteke, i smatraju da kompletna atmosfera “prosto tera da učite”.

Nervoze nema, a pojedini ne gube vreme ni tokom čekanja u redu. Onima koji su odlučili da se spremaju ovde, ne smeta ni promenljivo vreme.

Slađana Stojaković iz Narodne biblioteke Srbije tvrdi da je redova bilo čak i kad je padala kiša, s tim što se tada red formirao ispod stubova biblioteke, a ne kraj fontane.

Redovi će se tokom leta smanjiti, ali od avgusta očekuje nas ista slika.

 

 

 

 

12/06/2013 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments