Ishrana nakon treninga!

05/01/2021 16:26

Ishrana nakon treninga!

Ukoliko se bavite profesionalno sportom ili samo vežbate kod kuće, sigurno se pitate koja je to idealna ishrana nakon treninga. Nakon fizičke aktivnosti naše telo pokušava da obnovi zalihe glukogena koje su mišići potrošili. Ako izaberete pravilne namirnice, telo će se brže oporaviti.

Do idealne telesne težine dolazi se kombinacijom vežbanja i pravilne ishrane. A šta možemo da jedemo nakon treninga?

Retko ko pridaje značaj obrocima koje imamo nakon treninga. Većina nas ne pojede ništa pa posle ima “napade gladi” ili jede “s nogu”, nezdrave obroke. Fitnes stručnjaci savetuju šta treba da jedemo nakon treninga.

Proteini pomažu mišićima da se oporavi ili pak da se izgrade, u zavisnosti od naše fizičke spreme. Zato posle treninga izaberite namirnice bogate proteinima, kao što su meso, mlečni proizvodi i jaja.

Zdravi ugljeni hidrati pomaže telu da razgradi insulin. Oni se nalaze u voću, krompiru, ovsenim pahuljicama i mahunarkama.

Masti su takođe važne, jer usporavaju varenje pa tako telo bolje apsorbuje bitne nutrijente. Savet je da konzumirate ribu poput lososa ili tunjevine ili perad (piletinu,ćuretinu), nakon treninga.

I za kraj, važno je napomenuti da je i tajming bitan. Potrudite se da jedete u periodui 45 minuta nakon treninga, kako bi namirnice imale efekta.

05/01/2021 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments