Ove jutarnje navike podižu produktivnost

20/12/2020 16:23

Ove jutarnje navike podižu produktivnost

Uvrstite sledeće navike u svoju jutarnju rutinu.

Stručnjaci navode korake koji vode ka boljoj produktivnost. Najbolje vreme za nove navike jeste sam početak dana.

Za dobro jutro

Mnogima dan počinje jutarnjim ritualima, kao što su pripremanje kafe, tuširanje ili proveravanje poruka i mejlova. Ono o čemu ne razmišljamo jeste uticaj naših jutarnjih navika na ostatak dana. Naime, vrlo je moguće da nas pojedini rituali sputavaju u produktivnosti.

Plan obaveza

Napravite plan obaveza za taj dan i zacrtajte cilj. Naime, ukoliko uspete da izvršite bar dve zapisane radnje ili obaveze, dan će biti uspešan. Motivišite se i fokusirajte se na zadate ciljeve. Lista ne treba da bude dugačka, dovoljno je navesti par stavki, kako bi ostvarili pozitivne rezultate.

Relaks

U moru obaveza, važno je pronaći i vreme za relaksaciju. Isplanirajte nešto što vas opušta – jogu, šetnju ili trčanje. Ovo obavite pre nego što krenete sa ispunjavanjem zapisanih obaveza. Potrebno vam je svega 15 minuta, za ovakav vid relaksa.

Organizacija vremena

Ukoliko pametno organizujete vreme, sve obaveze možete obaviti i u period od šest sati. Nema potrebe za celim danom, ispunjenim obavezama, koje će vas iscrpeti psihički i fizički. Poznata je činjenica da smo produktivni i efektivni samo pet sati u toku dana, pa tako organizujte svoje obaveze u prvim jutarnjim časovima. Na ovaj način bićete efektivniji, a ostatak dana provešćete u mirnijem i opuštenijem okruženju.

Doručak pojedi sam

Ova izreka znači da je doručak najbitniji obrok u toku dana. Ne preskačite ga i vodite računa da bude bogat odgovarajućim namirnicama, koje će vam pružiti potrebnu energiju.

Voljene osobe

Vreme provedeno sa voljenim osobama, ustvari je najbitnije vreme u toku dana, odnosno u životu. Iako je teško odvojiti vreme za drage osobe u jutarnjim časovima, zbog obaveza, pokušajte da ubacite neku kaficu u pauzi. Preporučuje se doručak sa porodicom, kafa sa prijateljima ili relaks šetnja sa partnerom.

20/12/2020 16:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments