Kojim to veštinama treba da ovladate do tridesete?

04/06/2018 13:35

Kojim to veštinama treba da ovladate do tridesete?

Nakon burnih dvadesetih, koje uključuju studiranje, provod, sazrevanje, spoznavanje i upoznavanje, sledi period “odgovornosti”. Naime, ovih nekoliko veština treba usavršiti do trideste godine, ističu stručnjaci. 

Izviniti se

Poznato je da su deca ta koja se ne izvinjavaju, a vi odavno niste dete, te vam ne priliči da se durite. Svaka odgvorna i zrela osoba, u stanju je da prizna grešku i izvni se, iskreno. Ljudski je.

Prihvatanje kritike

Vrlo je bitno naučiti prihvatiti kritiku. Najviše se u životu nauči od straijih i iskusnijih, a lekcije u toku života mogu biti pozitivne ali i negativne. Koliko je bitan uspeh, bitan je i neuspeh, odnosno on što iz njega naučite.

Organizacija

Kada je organizacija u pitanju, tu bi već pre trideste trebali da imate glavnu osnovu. Organizacija je bitna kako bi se uskladile svakodnevne životne navike i poslovne obaveze.

S poštovanjem, „NE“

Ne dozvolite da ljudi iskorišćavaju vašu dobru volju i vaše vreme. Pomogati je u redu, ali nemojte sebe izgubiti usput. Sasvim je u redu reći “ne”.

Potrebna pomoć

Ukoliko vam je potrebna pomoć, zatražite je od porodice i prijatelja. Zbog toga niko neće misliti da ste slabi ili da ne možete ništa sami da uradite. Učenje novih stvari je deo života, kao i pomoć prijateljima.

Ustanite na vreme

Naučnici su utvrdili da je ustajanje ujutru, svakog dana u približno vreme, jako bitno za organizam. Zato ni vikendom ne odustajte od rutine.

04/06/2018 13:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments