Kako promeniti negativan način razmišljanja?

29/09/2021 13:30

Kako promeniti negativan način razmišljanja?

Ukoliko želite da se osećate dobro, svakoga dana, da zaobiđete, stres, nervozu i depresiju, morate razmišljati pozitivno.

Mnogima je teško da zaustave negativne misli i razmišljaju pozitivno.

4 saveta za pozitivnu promenu

Vizualizacija u dnevnoj rutini

Reč je o tehnici koja može da vas ispuni pozitivnom energijom, da vas opusti i utiče na vašu budućnost. Naučno je dokazano da ova tehnika povećava motivaciju i samoefikasnost.

Potrebno je da razmišljate o pozitivnim ishodima, ostvarenim ciljevima, putovanju, novcu… odnosno o svemu što želite. Zamišljajte, odnosno vizaulizirajte svakog dana, najbolje ujutru i pred spavanje.

Formulišite misli na pravi način

Negativne misli čine probleme još težim. Okrenite smer negativnih misli i recite sebi da je sve u redu, da će se sve odigrati onako kako je za vas najbolje. Mentalni trik leži u načinu formulisanja misli. One moraju biti utemeljene na pozitivi, tako da u njih verujete. Ovo zahteva malo vežbe i truda ali se isplati.

Odvojite vreme da radite ono što volite

Kada se radujemo, um postaje proaktivan. Tada se osećamo ispunjeno, živo i energično.

Ne postoji ništa važnije od toga da se osećate dobro, a praktikovanje onoga što vas čini srećnim je najbolji način da ostanete pozitivni. Kada ste pozitivni,u stanju ste da se nosite sa svim životnim izazovima.

Ništa nije konačno

Ništa nije konačno, trajno i zauvek. Ni trenutni posao koji ne volite, ni nesrećan ljubavni život, ni loše zdravlje. Ukoliko ste nezadovoljni, prihvatite stav da sve može da se promeni i poboljša. Kada to jednom prihvatite, osetićete ogromno olakšanje.

29/09/2021 13:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments