Back to homepage

Dramske umetnosti – Gluma

Uticaj Holivuda za posledicu nosi veliko interesovanje za veličanstvenu profesiju – glumu. Profesija o kojoj mnogi maštaju, ali samo najtalentovaniji imaju to zadovoljstvo da se njome i bave i budu uspešni. Fakultet savremenih umetnosti kreirala je studijski program namenjen upravo nadarenim glumcima, i spremna je da im pomogne da ostvare svoje najveće snove.

Ko upisuje odsek Dramske umetnosti – Gluma?

Odsek Dramske umetnosti – Gluma nastao je pre svega za one koji cene dramsku umetnost i žele da talentom dopinesu umetnosti, kako filmskoj tako i pozorišnoj. Studenti ovog odseka naučiće da vladaju pozorišnom i filmskom scenom, ali će svoje veštine usavršavati i na drugim poljima.

To se odnosi na nešto drugačija glumačka angažovanja kao što su televizijske emisije, radionice, performansi, reklame, marketinške kampanje itd. Kroz ovaj studijski program na Fakultetu savremenih umetnosti formiraju se glumci koji jednako dobro iznose sve uloge bez obzira kakva je dramska scena u pitanju.

Glumci uče o svim specifičnostima profesije

Upoznavanje sa ključnim elementima dramskih veština predstavlja prvi korak u edukaciji za mlade glumce koji žele da izgrade profesionalnu glumačku karijeru. Najveća specifičnost glumačke profesije je to što je glumac sam svoj instrument.

On se svojim talentom igra i tako istražuje dubine spostvene duše, na taj način otkriva ljudsku prirodu. Zato svaki student Fakulteta savremenih umetnosti na studijama glume ima poseban odnos prema svojoj profesiji, a mentori ih podstiču da razviju svoju autentičnost.

Prva angažovanja i javni nastupi

Obrazovanje prilagođeno i potrebama tržišta, zato se priprema glumca odnosi na konstantno angažovanje na različitim vidovima dramskog posla.

Neka od prvih angažovanja studenti dobijaju već tokom studija. Na taj način njihovi talenti dolaze do izražaja, i kristališe se u kojim oblastima se najbolje snalaze. U okviru studenskih filmova i predstava, svaki glumac dobija priliku da se pokaže i da njegov talenat primete ugledni reditelji i producenti.

Šta dalje?

Osnovne studije na programu Dramske umetnosti – Gluma traju 6 semestra i nose 180 ESPB i otvaraju priliku da upišete dvogodišnji master program. Master studije su ujedno i uslov za upisivanje doktorskih studija.

Pogledajte program studija Dramske umetnosti-Gluma

Prijavite se