Back to homepage

Smerovi – Fakultet savremenih umetnosti

Osnovne akademske studije

  • Likovne umetnosti (12 mesta)
  • Dizajn (35 mesta)
  • Dramske umetnosti – Gluma (15 mesta)
  • Menadžment umetničke produkcije i medija (60 mesta)

Master akademske studije

  • Likovne umetnosti – Slikarstvo (10 mesta)
  • Dramske umetnosti – Gluma  (10 mesta)

Doktorske akademske studije

  • Likovne umetnosti (5 mesta)
  • Dramske umetnosti (3 mesta)
ALUM_smerovi

Likovne umetnosti

Na odseku za Likovne umetnosti studenti stiču znanja koja mogu primeniti bez obzira na to kako su zamislili svoju umetničku karijeru, u kojim medijima vole da se izražavaju i šta je to što žele da pokažu svojim radovima.

Nakon studija mogu se baviti slikarstvom, vajarstvom, grafikom, ali i fotografijom, street artom, konceptualnom umetnošću, performansom i body artom, ilustracijom i stripom, primenjenim umetnostima, dizajnom, scenografijom i bilo kojom vrstom umetnosti u skladu sa interesovanjima.

Program obuhvata osnovne, master i doktorske studije.

Saznajte više »

Dizajn

Na odseku Dizajn Fakulteta savremenih umetnosti postoje dva modula koja studenti biraju: dizajn enterijera i grafički dizajn. U oba slučaja mogu da oblikuju svoj dar onako kako žele i da se usmere na različite vrste dizajna kao što su: kostim, tekstil, scenografija ili industrijski dizajn itd.

Studije na Fakultetu savremenih umetnosti zasnovane su na praktičnom radu koji podrazumeva korišćenje  softvera kao što su 3D Max, Photoshop i Illustrator, i u njima će studenti raditi svoje prve realne projekte, a uz to će imati priliku da steknu prestižne Adobe i Autodesk sertifikate.

Saznajte više »

Dramske umetnosti – Gluma

Za buduće glumce koji jednako mogu igrati i u pozorištu i pred kamerama formiran je odsek koji nudi kompletno obrazovanje potrebno za uspešnu karijeru dramskih umetnika, jer glumac koji može da igra najrazličitije uloge može da bira angažmane koji su mu najinspirativniji, u filmovima, pozorištu i na televiziji.

Pored toga, na Fakultetu savremenih umetnosti studenti uče kako da glume na engleskom jeziku kao da im je maternji, što ih direktno kvalifikuje za svetsko umetničko tržište.

Program obuhvata osnovne, master i doktorske studije.

Saznajte više »

Menadžment umetničke produkcije i medija

Studenti koji žele posao na nekoj od vodećih pozicija u ustanovama kulture ili ih  interesuju mediji i produkcija, na Fakultetu savremenih umetnosti mogu da steknu multidisciplinarna znanja koja predstavljaju najbolju pripremu za umetničke projekte koji ih čekaju.

Ovaj program je, takođe, namenjen onima koji ne mogu da se odluče kojoj umetničkoj oblasti žele da se posvete, jer sa ovim obrazovanjem oni mogu postati reditelji, producenti, montažeri, menadžeri u kulturi, voditelji, pisci, dramaturzi, filmski i scenski umetnici.

Saznajte više »