Back to homepage

Fakultet savremenih umetnosti – Beograd

Adresa: Comtrade Technology Center: Savski nasip 7, 11070 Novi Beograd
Telefon: 011/785-61-16
Website: www.fsu.edu.rs
Email: [email protected]

Savremena umetnost zahteva konstantan napredak i preispitivanje u odnosu na društvene i tehnološke razvoje. Samim tim i umetnici 21. veka imaju zadatak da prate aktuelnosti i reaguju u odnosu na njih.

Ključna karakteristika po kojoj se oni razlikuju od svih svojih prethodnika je to što žive u digitalnoj eri i imaju prostor da stvaraju koristeći najsavremenija tehnološka dostignuća u svojim radovima.

Za buduće umetnike od posebne važnosti je obrazovanje, ono koje im daje univerzalno znanje, ali i slobodu da razvijaju ideje i eksperimentišu.

 

Zato Fakultet savremenih umetnosti, akreditovani fakultet vizuelnih i scenskih umetnosti, kroz jedinstveni nastavni program umetnicima daje priliku da razviju sve svoje potencijale, ali i da steknu veštine potrebne za izgradnju uspešne karijere.  

Na Fakultet savremenih umetnosti studenti mogu odabrati jedan od 4 umetnička programa:

Pored osnovnih studija, na Fakultetu savremenih umetnosti postoje master studije za smerove: Likovne umetnosti – Slikarstvo i Dramske umetnosti – Gluma, i doktorske studije za smerove: Dramska umetnost i Likovne umetnosti.

U okviru odseka koji studenti odaberu, dobijaju teorijska i praktična znanja koja će im pomoći da ostvare svoj pun umetnički potencijal i predstave ga javnosti na najbolji način.

Evo razloga zašto je Fakultet savremenih umetnosti najbolji izbor za talentovane umetnike:

1. Karijera koja počinje već tokom studija

Fakultet savremenih umetnosti u okviru studijskih programa omogućava  studentima prilike za razvoj umetničke karijere. Već tokom studiranja oni prezentuju svoje radove javnosti i osvajaju širu publiku kroz učešće na izložbama, velikim projektima, filmovima, predstavama itd.

2. Uvek dostupni i posvećeni profesori

Predavači su zvučna imena iz sveta umetnosti, imaju bogato profesionalno iskustvo i uglednu karijeru. Kao odlični pedagozi, uživaju u nastavi i raduju se radu sa mladim talentovanim glumcima. Studentima su na raspolaganju za sva pitanja u svako doba: elektronskim putem i posle predavanja ili na konsultacijama.

Predavači utiču na usmeravanje i oblikovanje mlađih generacija, zato je važno da budu odani svojoj profesiji, kao i da i dalje rade sa entuzijazmom i energijom. Profesori Fakulteta savremenih umetnosti su priznati stručnjaci poput Branislava Lečića, Vide Ognjenović ili Vladimira Veličkovića.

3. Studenti stiču znanja iz IT-ja i tako pomeraju granice umetnosti

U procesu izrade radova, umetnici se oslanjaju na savremenu tehnologiju i direktno je implementiraju u koncepte kako bi što realnije preneli publici ideju i poruku. Zato će studenti na Fakultetu savremenih umetnosti steći dragocena znanja iz oblasti IT-ja i zahvaljujući tome moći da iskažu sve svoje talente.

4. Mladi umetnici su učesnici u javnim dešavanjima

Učešće na kulturnim događajima i javno predstavljanje je vrlo važno za umetnike, i Fakultet savremenih umetnosti se stara da to bude redovna praksa u procesu edukovanja. Učešćem na izložbama, festivalima, javnim projektima, mladi umetnici stiču nova korisna iskustva i uz to ostvaruju važne kontakte.

5. Praksa na eduTV-u

Zaljubljenicima u montažu, kamere i multimedijalnu produkciju, ali i onima koji žele da glume pred kamerama i usavršavaju svoj javni nastup, omogućena je stručna praksa na prvoj edukativnoj televiziji u Srbiji, eduTV-u.

6. Besplatno korišćenje materijala i multimedije

Svim umetnicima obezbeđena je sva potrebna oprema neophodna za praktične radove. Na raspolaganju su radni prostori, računari, slikarski materijali, modeli, kostimi, šminka, rekviziti, Adobe i Autodesk softveri, stručna literatura itd. Na vama je samo da sve to maksimalno iskoristite i na taj način date doprinos umetnosti.

7. Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati

Po završetku studija, studenti mogu polagati ispit za prestižne Adobe i Autodesk sertifikate, a prvo polaganje je besplatno. Ove kvalifikacije su neosporiva potvrda profesionalnih veština u oblasti dizajna, obrade videa, slike, 3D modelovanja i animacije.

8. Studentski portal i automatski sistem obaveštavanja

Studentski portal osmišljen je tako da pomoću njega studenti uvek budu u toku sa svim obaveštenjima i izmenama u vezi sa studijama: terminima predavanja, vežbi, početkom ispitog roka, rezultatima kolokvijuma i ispita, prijavama i terminima ispita.

9. Profesionalni treninzi i seminari CCD-a

Fakultet savremenih umetnosti obezbeđuje profesionalne pripreme za siguran početak karijere. Centar za razvoj karijere je saveznik u tome i ima cilj da studente dobro pripremi i poveže sa poslodavcima, pruži im podršku u sticanju veština potrebnih u poslovnom svetu.

10. Veštine potrebne za uspeh

U okviru nastavnog programa, Fakultet savremenih umetnosti obezbeđuje studentima rad sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere. Ovo dvomesečno usavršavanje odvija se u LINK Mentorship Support Programu, kroz interesantne treninge koji omogućavaju sticanje i razvijanje transverzalnih veština – jako značajnih bez obzira kojim poslom student odluči da se bavi.

11. Softverski podržano studiranje

Za vreme studiranja dodatne materijale za učenje studenti dobijaju putem platforme za softersku podršku učenju. Za to je potrebna samo internet konekcija i sva znanja su  dostupna u bilo koje doba dana. Platforma za podršku učenju pruža veliko olakšanje, ukoliko je student sprečen da prisustvujete predavanjima, te može:

  • pratiti live stream predavanja;
  • naknadno pogledati predavanje koje je propustio.

12. Besplatan pristup LINKeduTV sadržajima

Potpuno besplatan pristup edukativnom sadržaju prve online edukativne televizije – LINKeduTV pruža sve što je potrebno da budući umetnici upotpune svoje školovanje i učine ga zanimljivim.

13. Šansa da se studenti zaposle na Fakultetu savremenih umetnosti

Najbolji studenti imaju priliku da postanu deo stučnog i edukativnog tima Fakulteta savremenih umetnosti. Ukoliko pokažu posvećenost u profesionalnom usavršavanju, mogu da postanu saradnici na fakultetu.