Uskoči u more podataka i kreiraj rešenje zadatka na predstojećem IBM Datathon-u

22/08/2019 13:51

Uskoči u more podataka i kreiraj rešenje zadatka na predstojećem IBM Datathon-u

Ovog septembra, Institut savremenih nauka u saradnji sa kompanijama IBM i Nelt organizuje IBM Datathon.

Za potrebe takmičenja kompanija Nelt je obezbedila realne podatke, dok je IBM obezbedio svoje alate na kojima će učesnici imati priliku da rade 24 časa.

Tema takmičenja je „Credit Risk Scoring in Distribution Network“. IBM Datathon će se održati 7. i 8. septembra u ICT Hub-u, Kralja Milana 10.

IBM Datathon 2019

Kao najveća logistčka i distributivna kompanija u regionu, Nelt posluje sa preduzećima različitih veličina, potreba i politika. Kako bi održao odličnu saradnju sa njima, Nelt prilagođava svoj pristup kako bi zadovoljio potrebe klijenata. Nekad dolazi do toga da klijenti kupe više proizvoda nego što mogu da distribuiraju, i samim tim ulaze u izazov da ispoštuju dogovorene valute plaćanja.

Cilj takmičenja je da razvije sistem koji određuje dobrobit, stabilnost i kapacitet klijenata, kako bi Nelt lakše mogao da odluči koja je najbolja ponuda za svakog klijenta, kako bi se postigli nabolji mogući rezultati za sve male i velike kompanije sa kojima sarađuju. Kako bi zadatak bio zanimljiviji kompanija Cube je obezbedila eksterne podatke o finansijskom poslovanju i vlasničkoj stukturi klijenata.

Ukoliko ti zadatak zvuči dovoljno izazovno, okupi svoj tim i odnesite kući nagradu u vrednosti od 3.000. evra. Rešenje IBM Datathona biće predstavljeno na Think Summit-u. Takmičenje je otvoreno za profesionalce, predstavnike akademije i studente, a prijave su otvorene do 30. avgusta na sajtu datathon.eu.

U toku takmičenja možete koristiti alate za koje mislite da će vam dati prednost, dok ćete dodatan podsticaj imati korišćenjem alata za analitiku i vizualizaciju obezbeđenu od strane IBM-a kao i IBM Watson.

 

22/08/2019 13:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments