Niš: Praksa za studente psihologije i pedagogije

18/03/2016 10:35

Niš: Praksa za studente psihologije i pedagogije

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu studenti završnih godina studija psihologije i pedagogije mogu se prijaviti za stručni praksu.

Krajnji rok za prijavu za stručni praksu je 25. mart.

Tokom stručne prakse studenti će imati priliku da steknu veštine neophodne za organizaciju radionica i savetovanja za mlade.

Praksa počinje od 4. do 6. aprila, a biće odabrano 10 studenata sa četvrte godine ili master studija koji će učiti o karijernom informisanju, vođenju i vršnjačkom savetovanju.

Tokom prakse studenti će imati kontinuiranu mentorsku podršku i prolaziće kroz mini projektni ciklus – od planiranja do realizacije projekata i izveštavanja o postignućima, čime će se osposobiti da projektno promišljaju.

Osim toga, studenti će imati priliku da nauče i zašto je važna profesionalna orijentacija, kako rade Kancelarije za mlade, kako se stiče “veština komunikacije, aktivnog slučanja, timskog rada, pretraživanja informacija”, ali i da steknu organizatorske i trenerske veštine.

Za prijavu je potrebno poslati CV i motivaciono pismo mejlom na adresu [email protected] sa naznakom “praksa”.

Dodatne informacije o načinu prijave i programu stručne prakse za koju žele da se prijave nalaze se na Facebook stranici.

Stručni praksu za studente pedagogije i psihologije organizuje GIZ – organizacija za međunarodnu saradnju Savezne Republike Nemačke, koja od jula meseca 2015. godine sprovodi projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” u saradnji sa Ministarstvom omladine, Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom rada.

18/03/2016 10:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments