UNS dobija novu zgradu za korišćenje

01/02/2017 09:58

UNS dobija novu zgradu za korišćenje

Univerzitet u Novom Sadu imaće na raspolaganju još jednu zgradu – kompleks kasarne “Dr Arčibald Rajs” u Futoškoj ulici u Novom Sadu.

O ovome je odluka doneta na sastanku ministra prosvete Mladena Šarčevića, potpredsednika Pokrajinske vlade Mihalja Njilaša, pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno istraživački delatnost profesora dr Zorana Miloševića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rektora Univerziteta u Novom Sadu profesora dr Dušana Nikolića.

U ovoj zgradi biće preseljen deo Akademije umetnosti koji se trenutno nalazi u zgradi u Ulici Đure Jakšića, odakle mora da se iseli jer zgrada pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i deo Fakulteta tehničkih nauka koji je izgubio deo prostora rušenjem zgrada zbog izgradnje tehnološkog parka. Zgrada “Dr Arčibald Rajs” biće dovoljna da se u nju smesti i deo Medicinskog fakulteta kako bi mogao da se upiše veći broj stranih studenata.

Postojeći prostor univerzitetskog kampusa postao je tesan zbog sve većeg broja studenata i povećanja broja istraživačkih timova, zbog čega će nekadašnja kasarna u Futoškoj ulici u Novom Sadu biti mesto na kom će biti stvoren novi univerzitetski kampus.

01/02/2017 09:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments