400 stipendija za master studije u Milanu

14/12/2017 16:32

400 stipendija za master studije u Milanu

Univerzitet “Politecnico di Milano” dodeljuje najboljim studentima “PLATINIUM” stipendije u iznosu od 13. 886€.

Drugi krug konkursa za upis master studija na Univerzitetu Politecnico di Milano biće otvoren od 10. januara do 13. marta 2018. Nastava počinje u septembru 2018. Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3.886€.

Stipendije za Univerzitet u Milanu

Studenti koji dobiju “GOLD” stipendiju, u iznosu od 8.886€ godišnje, imaće pokrivene troškove smeštaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

“SILVER” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.886€ godišnje.

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smeštaj po povlašćenim cenama u nekom od sledećih studentskih domova. Cene smeštaja se kreću oko 300€ mesečno, ali variraju u zavisnosti od campusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom.

Studenti koji budu dobili “PLATINUM” ili “GOLD” stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smeštaja.

Studenti koji još nisu diplomirali mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odseka za koji kandidati konkurišu. Prilikom ocenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.

Prijavljivanje na master studije se ne naplaćuje, a svi prijavljeni kandidati biće uzeti u obzir za dodelu stipendija.

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu [email protected]

 

Izvor: najstudent.com

14/12/2017 16:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments