Dva meseca na Halkidikiju – samo letovanje ili mnogo više od toga?

24/04/2017 14:58

Dva meseca na Halkidikiju – samo letovanje ili mnogo više od toga?

Kada pomislimo na Grčku, većini ljudi prva asocijacija je more, plaža, sunce i talasi, ali šta ako vam kažemo da je Grčka i praksa, volontiranje, doprinos i uticaj?

Globalna studentska organizacija AIESEC pruža priliku za prakse u inostranstvu tokom kojih pomažemo mladima da razviju sebe tako što će živeti u izazovnoj sredini izvan svoje komfor zone, dok rade na redukovanju svetskih problema. Jedna od tih praksi je i projekat pod nazivom “Cultural Understanding” na grčkom poluostrvu Halkidiki, nedaleko od Soluna.

Učesnici ovog volonterskog projekta su mladi koji su spremni da preuzmu ulogu tim lidera grupe od desetoro dece, a pod to spada praćenje grupe u njihovim svakodnevnim aktivnostima i izletima, promovisanje multikulturalne sredine i predavanje engleskog jezika. Engleski će se predavati na alternativne načine – kroz interaktivne igre i aktivnosti koje pomažu deci da poboljšaju upotrebu engleskog jezika na osnovnom nivou. Svi učesnici projekta biće smešteni u kampu, pa praktikanti treba da budu inspirativni i druželjubivi, da podstiču timski duh kod dece i ohrabre ih da postanu aktivni članovi kampa. Za sve volontere smeštaj je obezbeđen.

52118387Nakon završenih ispitnih rokova savetujemo da iskoristiš leto kao period sa najviše slobodnog vremena da iskusiš jednu ovakvu avanturu, a u četvrtak, 26. aprila u 19h u prostorijama KZM Gnezdo (Masarikova 5) iskoristi priliku da upoznaš, čuješ i popričaš sa ljudima koji su upravo to i uradili. Takođe pokrićemo i temu kako kompanije i tržište rada gleda na studente koji se na ovaj način usavršavaju. Ispred kompanija PwC i Sport Vision govoriće Vanja Štokić i Nataša Mrav, koje imaju više toga zajedničkog – ne samo da su obe iz sektora ljudskih resursa i rade u kompanijama koje su jedni od najvećih poslodavaca na našem tržištu, već su obe iskusile AIESEC prakse i svoje iskustvo, kao i to kako ih je ono razvilo i dovelo do trenutnih pozicija, će podeliti sa prisutnima na događaju. Obezbedi svoje mesto tako što ćeš popuniti prijavu OVDE.

Više o onima koji su proživeli AIESEC praksu možete videti ovde za volonterske i ovde za stručne prakse. Za sve informacije vezane za prakse u hispanskim i drugim zemljama možete se obratiti potpredsednici za odlazeće prakse putem mail-a: [email protected].

Prijave traju do kraja aprila!

24/04/2017 14:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments