Takmičenje za srednjoškolce i studente FTN Challenge

06/03/2018 14:52

Takmičenje za srednjoškolce i studente FTN Challenge

Takmičenja za srednjoškolce FTN Challenge Junior i studente FTN Challenge tradicionalno organizuje studentska organizacija ESTIEM u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka i Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Takmičenje za srednjoškolce FTN Challenge Junior u kratkim idejnim prezentacijama i debati i takmičenje za studente FTN Challenge u tri različite discipline održaće se 24. i 25. marta odnosno 17. i 18. marta 2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka.

Takmičenje za srednjoškolce FTN Challenge Junior

Na Fakultetu tehničkih nauka 24. i 25. marta održaće se takmičenje namenjeno učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Takmičenje se sastoji iz dve discipline: Elevator pitch i debata, prilikom kojih će takmičari biti u prilici da iskažu svoje mišljenje i daju kreativne savete o određenim problemima.

FTN Challenge Junior se organizuje od 2015. godine u saradnji ESTIEM LG Novi Sad sa Fakultetom i do sada se pokazao kao događaj koji je pružio mnogo prilika srednjoškolcima i pomogao im pri odluci o upisu na fakultet.

Elevator pitch je takmičenje u kratkim idejnim prezentacijama tokom kog će srednjoškolci imati četiri sata za izradu ideje, a 60 sekundi za predstavljanje ideje žiriju. Svaki tim broji tri člana.

Debata je naizmenično iznošenje argumenata suprotstavljenih strana koju čine vlada i opozicija. Vreme debatovanja je pola sata i svaki tim broji dva člana.

Prijave za FTN Challenge Junior su otvorene do 14.03.2018. godine i možete ih izvršiti na OVDE.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Takmičenje za studente FTN Challenge

Kako bi studenti bili u prilici da svoje znanje upotrebe u praksi i pre završetka studija i ove godine organizuje se takmičenje u tri discipline pod nazivom FTN Challenge.

Takmičenje će se održati 17. i 18. marta, i sastojaće se od tri discipline od kojih se svaki tim može takmičiti u jednoj. Discipline koje se nude takmičarima su Case Study, Elevator Pitch i Debata, a sudije su profesori i stručnjaci.

Takmičenje je namenjeno svim studentima fakulteta inženjerskih, ekonomskih, menadžerskih i organizacionih nauka u Republici Srbiji.

U osnovi, ovo takmičenje predstavlja izazov za studente navedenih studija, koji žele da svoje znanje primene u praksi i takmiče se sa uspešnim studentima ostalih prestižnih fakulteta u Srbiji, kako bi se pokazali kao kvalitetan budući kadar.

FTN Challenge se uspešno održao na Fakultetu tehničkih nauka 10 puta, gde su interesovanje za ovaj tip takmičenja do sada pokazali studenti državnih i privatnih fakulteta iz Novog Sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Subotice.

06/03/2018 14:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments