Tribina studenata specijalne edukacije i rehabilitacije

03/12/2015 10:11

Tribina studenata specijalne edukacije i rehabilitacije

Klub studenata specijalne edukacija i rehabilitacije organizuje edukativnu tribinu pod nazovom “Stvari koje me čine drugačijim, su stvari koje čine mene!”.

Tribina se održava 3. decembra povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u amfiteatru Medicinskog fakultet u Novom Sadu.

Na edukativnoj tribini tema razgovora će biti dijagnoza deteta sa smetnjama u razvoju, suočavanje sa tom dijagnozom i njeno prihvatanje.

Učesnici u razgovoru biće stručnjaci i roditelji koji će na ovu temu govoriti iz svog iskustva i kroz stečeno znanje.

Na tribini će učestvovati roditelji dece sa smetnjama u razvoju i studenti specijalne edukacije i rehabilitacije, psihologije, pedagogije, medicine i svih srodnih nauka koji će u budućnosti raditi sa decom sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

Na edukativnoj tribini “Stvari koje me čije drugačijim, su stvari koje čine mene!” govoriće:

Ivana Badnjarević, Vesna Nikolesku, Aleksandra Ivančić, prof. dr Milka Budakov – pedijatar, prof. dr Špela Golubović – defektolog i dr Tatjana Krstić – psiholog.

U okviru tribine, članovi i članice Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Saveza studenata Medicinskog fakulteta pripremili su i prateći program.

Tribina počinje u 10 časova u holu Medicinskog fakulteta, a prvo će se predstaviti Radionica za humanost, zatim Udruženje Mnro Novi Sad, glinarska radionica telesno-individualnog odeljenje Doma “Veternik” i radionice radnog centra ŠOSO “Milan Petrović”. Izložba radova će biti prodajnog tipa, a sav prikupljen novac ići će u dobrotvorne svrhe.

U 20 časova u holu fakulteta tribinu će otvoriti inkluzivna folklorna grupa Doma “Veternik”.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom studenti i studentkinje će obeležiti deljenjem flajera i pričanjem sa građanima na Trgu Slobode od 11 do 13 časova.

03/12/2015 10:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments