Testiranje programa prekvalifikacije za IT sektor

25/01/2017 13:38

Testiranje programa prekvalifikacije za IT sektor

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da bi do aprila trebalo da započne pilot projekat za prekvalifikaciju 100 polaznika za rad u IT sektoru.

Zainteresovani polaznici moraju proći selekcioni test, nakon čega će 100 najbolje rangiranih dobiti vaučer sa kojim mogu upisati željeni kurs.

Prema planu, kroz ovaj program prekvalifikacija, koji se organizuje u saradnji sa IT zajednicom, trebalo bi u toku 2017. godine da prođe 1.000 kandidata.

Pilot verzija programa podrazumevaće testiranje na četiri organizatora obuke u periodu od šest meseci, a ukoliko pilot projekat uspe – projekat će se nastaviti uz učešće većeg broja organizatora.

Obuku pojedinca u najvećoj meri plaća država uz podršku UNDP-a, tako što pojedinac plaća participaciju od 100 evra, a država finansira vaučer do 1.500 evra po polazniku.

Vlada Srbije krajem decembra usvojila je Predlog za unapređenje IT sektora u Srbiji u prisustvu predstavnika IT zajednice, a jedna od prvih tačaka bila je sprovođenje programa prekvalifikacija pojedinaca talentovanih za IT u junior programere.

25/01/2017 13:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments