Studenti ETF-a se spremaju za svetsko takmičenje

15/01/2018 16:23

Studenti ETF-a se spremaju za svetsko takmičenje

Na svetskom takmičenju, u konkurenciji monoštva inovacija elektronske energetike najvećih svetskih univerziteta među 17 najboljih uvršten je i “patent za skladištenje energije” tima studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Studenti će se već početkom marta na Internacionalnom takmičenju “energija budućnosti” u američkom gradu San Antoniju nadmetati za mesto među osam najboljih patenata u svetu. Njihov odlazak na takmičenje zbog nedostatka novca još nije izvestan.

U radionicu Elektrotehničkog fakulteta, gde prave svoj patent, svih osamnaest studenata iz tima došlo je pravo sa ispita.

Iz Vlade obećavaju više novca uprvo za projektno finansiranje naučnika, priprema se i novi Zakon i Fond za nauku.

“Ove godine imamo oko 15 odsto veći budžet za nauku. To je vrlo važan pokazatelj da Vlada Srbije pokazuje da želi da ulaže u nauku da želimo da mladi ljudi ostanu ovde, da ne odlaze prebrzo iz našeg sistema i da ostvare naučne rezultate”, naveo je Vladimir Popović, državni sekretar Ministarstva prosvete.

U ovakvim projektima studentima je najdragocenija podrška privrede. Kompanije su te koje moraju da pruže priliku budućim stručnjacima.

Izvor: RTS

15/01/2018 16:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments