Konkurs za učestvovanje na filmskom kampu “Interakcija 2015”

23/03/2015 16:10

Konkurs za učestvovanje na filmskom kampu “Interakcija 2015”

“Filmart”, nezavisni filmski centar, raspisao je konkurs za učesnike 10. Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija 2015” koji se održava u Požegi od 12. do 29. avgusta.

Konkurs je namenjen studentima produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma i koji govore engleski jezik.

Na ovogodišnjem MSFK “Interakcija”, povodom obeležavanja jubilarnog 10. održavanja, pravo učešća će imati i bivši učesnici kampa “Interakcija”.

U toku kampa 15 studenata biće podeljeni u tri ekipe, a zadatak će im biti da snime tri dokumentarna filma na određenu temu.

Pored produkcije filmova, za vreme kampa biće realizovane i prateće aktivnosti kao što su radionice, premijerne projekcije filmova, izlet, sportske akvitnosti, koncerti i žurke.

Studentima će biti obezbeđeni smeštaj i hrana, tehnika i materijal za produkciju filmova i prevoz na realiciji Beograd – Požega – Beograd. Učesnici sami snose troškove puta do Beograda (i nazad), međunarodnog zdravstvenog osiguranja i vize, ukoliko im je to potrebno.

Prijavljivanje na konkurs viši se popunjavanjem onlajn prijavnog obrasca, a film sa kojim se konkuriše mora biti postavljen na neki od onlajn servisa – YouTube, Vimeo, a link ka filmu upisati u onlajn prijavni obrazac.

Film sa kojim se konkuriše mora biti snimljen tokom studiranja, mora biti dokumentarni i titlovan na engleski jezik.

Do sada je na kampu “Interakcija” učestvovalo 174 učesnika iz 45 zemalja i snimljeno je 35 dokumantarnih filmova.

Konkurs je otvoren do 15. aprila.

Više informacija o kampu nalazi se ovde.

Izvor: RTV

23/03/2015 16:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments