Međunarodni festival Nauke i obrazovanja 2019. i Dan otvorenih vrata novosadskog Univerziteta

14/05/2019 14:40

Međunarodni festival Nauke i obrazovanja 2019. i Dan otvorenih vrata novosadskog Univerziteta

U okviru 11. Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja u Novom Sadu, koji se održava u subotu i nedelju, 18. i 19. maja 2019. godine, u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu, tokom oba dana Festivala biće održani Dani otvorenih vrata fakulteta novosadskog Univerziteta .

Fakultet tehničkih nauka otvoriće vrata posetiocima u subotu, 18. maja 2019. godine, programom koji će biti održan od 11 do 14 časova. Nakon prezentacije Fakulteta u svečanoj sali u 11 časova, program će se nastaviti u 11.30 časova Kafom sa studentima FTN-a u klubu studenata „Mašinac“, kao i obilaskom laboratorija, amfiteatra, učionica, studentske službe i studentskih prostorija.

Posetioci će posebno imati priliku da posete departmane za proizvodno mašinstvo; mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo; energetiku i procesnu tehniku; energetiku, elektroniku i telekomunikacije; račuanrstvo i automatiku; građevinarstvo i geodeziju; arhitekturu i urbanizam; industrijsko inženjerstvo i menadžment; grafičko inženjerstvo i dizajn; i inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu. Registracija zainteresovanih posetilaca je pre početka programa, od 10.30 do 11 časova.

Takođe, u subotu, 18. maja, svoja vrata otvoriće Tehnološki fakultet koji je za zaintersovane pripremio seriju kratkih i zanimljivih naučno-popularnih predavanja, koja će se održati od 11 do 14 časova na Fakultetu. Posetioci će imati priliku da čuju više o top 10 biotehnoloških ideja za rešenje gorućih problema, uticaju kućne hemije na životnu sredinu, kvascu, hidratima, čokoladi, savremenim trendovima u tehnologiji proizvodnje keksa i mikoorganizmima kao inženjerima nove generacije.

Departman za zaštitu životne sredine „Doc. dr Milena Dalmacija“ Prirodno-matematičkog fakulteta otvoriće svoja vrata tokom oba dana Festivala, a posete Laboratoriji i upoznavanje sa radom Departmana biće organizovane u tri termina – u 11, 13 i 15 časova, uz prethodnu registraciju učesnika na pultu Fakulteta.

Pored toga, zainteresovani će u subotu, 18. maja, od 11 do 14 časova imati priliku da posete Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta, gde će moći da posete laboratorije za radioaktivnost, za rendgenostrukturnu analizu i druge laboratorije, kao i da saznaju sve o studijskim programima i načinu studiranja na ovom departmanu.

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu biće otvoren za organizovane posete tokom oba dana 11. Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja, i to u dva termina, u 11 i u 15 časova, a za posetioce će biti organizovan polučasovni obilazak Botaničke bašte Fakulteta, u pratnji zaposlenih i studenata programa Pejzažna arhitektura i Hortikultura koji će sa stručnog aspekta govoriti o procesu planiranja, projektovanja i podizanja jedne zelene površine, načinu odabira biljnog materijala, kao i održavanju površina. Zainteresovani posetioci treba da se okupe ispred ulaza Poljoprivrednog fakulteta pet minuta pre početka termina.

14/05/2019 14:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments