Sajam stipendija za studente

02/10/2015 13:22

Sajam stipendija za studente

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje Sajam stipendija u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu (Kapetan Mišino zdanje, Studentski trg 1).

Sajam stipendija održava se u četvrtak 8. oktobra 2015. godine od 10 do 17 časova.

Cilj Sajma je okupljanje domaćih i stranih institucija koje dodeljuju stipendije i druge oblike finansijske podrške studentima i diplomiranim studentima Univerziteta u Beogradu.

Na Sajmu će učestvovati predstavnici ambasada, stranih univerziteta, kulturnih centara, fondacija, ministarstava i kompanija koje studentima mogu ponuditi neku vrstu finansijske pomoći.

U periodu od 11 do 15:30 časova 8. oktobra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja studentima će na raspolaganju biti predstavnici više od 40 instuticija koje dodeljuju stipendije i koji će u okviru programa dvosatnih konsultacija i susreta moći da upoznaju studente i sa njima da razgovaraju o detaljima vezanim za stipendije.

Studentima će biti omogućeno da saznaju sve što ih interesuje o stipendijama, ali i da se posavetuju o različitim pitanjima koji su u vezi sa pripremom za mobilnost ili stipendirani nastavak školovanja u Srbiji ili inostranstvu.

Za vreme trajanja Sajma, u periodu od 10:30 do 17 časova svi prisutni će u Svečanoj sali imati priliku da prate program “15 saveta za 15 minuta”. Predstavnici 16 različitih institucija će predstavljati stipendije, davati savete i odgovarati na pitanja u vezi sa stipendijama koja im budu postavljena.

Svečano otvaranje Sajma, koje je zakazano za 10 časova 8. oktobra, okupiće predstavnike Univerziteta u Beogradu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na otvaranju Sajma biće prisutni i ambasadori i visoki zvaničnici zemalja sa kojima Univerzitet u beogradu ima saradnju.

Sajam stipendija podržali su “Microsoft” Razvojni centar Srbija, kompanija “Coca Cola Hellenic”, Obrazovni centar “Equilibirio”, kompanija “Nestle Sdriatic S d.o.o.” i Beogradska pekarska industrija “Klas”.

02/10/2015 13:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments