Šta uče studenti Filološkog u Beogradu?

15/10/2015 14:32

Šta uče studenti Filološkog u Beogradu?

Studenti Filološkog fakulteta imaju problem koji je vazan za izborne predmete, koji bi trebalo da zaista mogu da biraju. Međutim…

Nakon što im je odobren sedmi ispitni rok ove godine, za koji su se borili, pomeren je datum upisa u narednu školsku godinu.

Pomeranje datuma upisa u novu akademsku godinu ne bi trebalo da bude problem da ne povlači sa sobom nekoliko pravila – za koje kao da su studenti krivi.

Nova školska godina je već počela, kao i predavanja i vežbe na koje studenti odlaze, a pojedini se još uvek nisu upisali, jer je za to određen datum – 19. oktobra za samofinansirajuće studente, a 26. oktobar za studente koji su na budžetu.

Ono zbog čega su studenti zabrinuti jeste – šta će učiti ove godine i na koje će izborne predmete moći da idu. Iako bi trebalo da mogu da izborni predmet odaberu po svojim interesovanjima, ove godine je to nije slučaj.

Naime, problem je u tome što je za izborne predmete potrebno prijaviti se na vreme, a da bi se uopšte prijavili – potrebno je da imaju dokaz o upisu u novu školsku godinu.

Svi studenti, sem brucoša, sa ovim problemom će se suočiti, samo zato što su tražili da im se omogući još jedan ispitni rok ove godine – sedmi po redu.

Problem je i u tome što izborne predmete mogu da pohađaju brojčano određene grupe studenata, koje su jednako podeljene na sve izborne predmete.

Tu dolazi do problema s obzirom na to da su brucoši u prednosti – jer su već upisani, pa mogu i da biraju na koje će izborne predmete krenuti, dok se ostali studenti – podeljeni na samofinansirajuće i one koji su na budžetu – moraju zadovoljiti izbornim predmetima na kojima je ostalo mesta za upis.

Osim problema sa biranjem predmeta koje će pohađati, zbog pomerenog upisa u novu akademsku godinu studenti će imati samo nekoliko dana da pripreme sva dokumenta koja su im potrebna kako bi konkurisali za domove ili stipendiju/kredit.

Takođe, dok se ne upišu u novu školsku godinu studenti ne mogu da obnove studentsku karticu koja im je potrebna kako bi koristili menzu i ostale beneficije koje imaju zahvaljujući toj kartici.

15/10/2015 14:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments