Protestna šetnja studenata Ekonomskog fakulteta do Ministarstva prosvete!

07/11/2016 12:57

Protestna šetnja studenata Ekonomskog fakulteta do Ministarstva prosvete!

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu najavljuju još jedan protest koji će se održati u četvrtak, 10. novembra sa početkom u 12 časova.

Naime, prema navodima predstavnika Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta, novi protest je zakazan jer se do dogovora sa upravom Fakulteta još uvek nije stiglo, a studenti od svojih zahteva neće odustati.

Bez rešenja posle sastanka

Posle protesta koji je održan u otvorenom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u sredu, 2. novembra, kada niko iz uprave Fakulteta nije odreagovao na skup od skoro 1.500 studenata, do sastanka predstavnika studenata i uprave Fakulteta je ipak došlo u petak, 4. novembra.

Na sastanku se govorilo o zahtevima koje studenti imaju, ali kako navode predstavnici Studentskog parlamenta, do ključnih tačaka se nije stiglo, pa samim tim ni do dogovora koji bi sprečili protest koji je zakazan za četvrtak kada će studenti u protestnoj šetnji stići do Ministarstva prosvete.

Pročitajte i: Zahtevi studenata “naišli na razumevanje”?!

Iako su studenti predložili da se pregovori nastave narednog dana (subota, 5. novembar) ili u ponedeljak ili utorak, predstavnici uprave su rekli da je rukovodstvo Fakulteta kolektivno zauzeto u tom periodu, ali i da ima vremena za dalje pregovaranje o zahtevima koje studenti imaju.

Ključni zahtevi studenata

Od svih zahteva koje su studenti izložili upravi Ekonomskog fakulteta, pregovaranje o ceni prenetog boda, troškovi koje imaju budžetski studenti koji imaju više od 60 ESP bodova, kao i reevaluacija ESP bodova za studente predstavljaju ključne i kritične tačke o kojima se mora što govoriti i koje je potrebno što pre rešiti.

Sa ciljem da na svoje probleme skrenu pažnju još većeg broja ljudi, studenti Ekonomskog fakulteta organizuju protestnu šetnju u četvrtak, 10. novembra koja počinje u 12 časova od Fakulteta do Ministarstva prosvete.

07/11/2016 12:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments