Prijava za konferenciju “U susret programima Regionalne kancelarije za saradnju mladih”

22/03/2016 11:32

Prijava za konferenciju “U susret programima Regionalne kancelarije za saradnju mladih”

Konferencija “U susret programima Regionalne kancelarije za saradnju mladih”, koju organizuje Ministarstvo omladine i sporta, Beogradska otvorena škola i Krovna organizacija mladih Srbije, održava se u petak 25. marta.

Za prisustvovanje na ovoj konferenciji svi zainteresovani se prethodno moraju prijaviti, najkasnije do srede, 23. marta.

Cilj konferencije je da se upoznavanjem relevantnih aktera iz vladinog i nevladinog sektora u Republici Srbiji sa nastankom, ciljevima, oblastima delovanja i planiranim programima i aktivnostima buduće Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao i razmatranje potencijalnih doprinosa relevantnih aktera radu ove kancelarije.

Pored predstavljanja planiranih programa i aktivnosti Regionalne kancelarije za saradnju mladih, konferencija će biti posvećena i razmatranju konkretne uloge institucija i civilnog društva u odnosu na programe RKSM, kao i odabiru omaldinskog predstavnika Republike Srbiej u Upravni odbor ove Kancelarije.

Konferencija će se održati u hotelu “88 rooms” u Beogradu, u periodu od 10 do 17 časova. Svi posetioci koji dolaze van Beograda dobiće novčanu nadoknadu za troškove puta, dok će oni koji budu dolazili iz udaljenijih krajeva Srbije imati obezbeđen i smešaj.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara.

Krajnji rok za prijavu za učestvovanje na Konferenciji je sreda, 23. mart do 15 časova, a broj učesnika je ograničen, zbog čega će organizatori vršiti selekciju učesnika.

Proces uspostavljanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih formalizovan je nakon potpisivanja Zajedničke Deklaracije od strane vlada šest država regiona (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova*, Makedonije i Srbije) 28. avgusta 2015. godine na Samitu o Zapadnom Balkanu u Beču.

Radnu grupu za formiranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office- RYCO) čine predstavnici vlada i civilnog sektora svih šest država, a njen rad facilitira Francusko-nemačka kancelarija za saradnju mladih.

22/03/2016 11:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments