Studentski forum na Kopaoniku

04/12/2017 16:38

Studentski forum na Kopaoniku

Učešće na ovoj konferenciji uzeli su studenti i predstavnici privatnih i državnih univerziteta i visokih škola u Srbiji, kao i profesori, predstavnici nevladinog sektora i članovi nacionalnih predstavničkih tela.

Ovogodišnja konferencija je osmišljena tako da učesnicima pruži mogućnost sticanja novih saznanja i razvitka veština neophodnih za dalje usavršavanje. Cilj je povećanje konkurentnosti na tržištu rada kritičkim “out of the box” razmišljanjem kroz razvitak ideje i pokretanje sopstvenog biznisa.

Svako predavanje i radionica su pažljivo kreirani i biće održani od strane ljudi, uspešnih u svom polju rada, koji će svojom stručnošću i iskustvom doprineti ostvarenju našeg cilja.

Studentski biznis forum zvanično su otvorili Dino Martinić, član Upravnog odbora Saveza studenata Beograda, dr Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra za strateško planiranje i Vladimir Smuđa, menadžer za finansije i razvoj.

Dino Martinić je istakao bitnost organizovanja ovakvih i sličnih događa koji doprinose stručnom usavršavanju studenata i multidisciplinarnom povezivanju kroz obradu sadržaja koji ne ulazi u nastavne kurikulume koje obrađuju na fakultetima.

“Ovogodišnja konferencija predstavlja poseban uspeh jer ne samo da su studenti prepoznali značaj neformalnog obrazovanja, već su to učinili i dekani velikog broja fakulteta u Republici Srbiji”, istakao je Vladimir Smuđa, koordinator projekta.

“Ovogodišnji uspeh je pokazatelj da je neformalno obrazovanje značajan deo obrazovanja u celini i da su studenti svesni da im je potrebno dodatno usavršavanje kako bi bili konkurentni na današnjem tržištu rada”, dodao je Smuđa.

 

Izvor: mnp.gov.rs
Foto: mnp.gov.rs

04/12/2017 16:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments