Otvorene pozicije plaćene prakse za mlade predavače u Kini

31/03/2017 10:29

Otvorene pozicije plaćene prakse za mlade predavače u Kini

Ako ste mladi, ambiciozni, volite promene i izazove, dolazite sa završnih godina Filološkog ili Učiteljskog fakulteta, organizacija AIESEC vam pruža neverovatnu priliku! U okviru svog programa Global TalentAIESEC, najveća i najstarija organizacija vođena od strane mladih, nudi stručnu, plaćenu praksu u Kini!

global talent aiesecPraksa „Postani kulturni predavač u Kini“ počinje 1. septembra 2017. godine i podrazumeva predavanje na Politehničkom fakultetu u Hong Kongu na engleskom i podučavanje  od 20 do 60 studenata u grupi o kulturi, raznovrsnosti iste i razlikama među kulturama. Praksa je vrlo fleksibilnog karaktera, te u opis posla mogu spadati i uređivanje tekstova izveštaja nakon radionica, pisanje istih, „feedback“ i pomaganje ostalim predavačima po potrebi. Opširnije o ovoj praksi i predispozicijama neophodnim za istu možete naći ovde.

Tokom 11 meseci, koliko traje praksa, mesečna plata iznosila bi 1920 američkih dolara po mesecu, a u slobodno vreme nakon posla možete uživati u lepotama Dalekog istoka i Hong Konga. Kao i na svakoj AIESEC praksi, pored profesionalnog usavršavanja koje vam kasnije može dosta značiti prilikom traženja posla, takođe se razvijate i lično. Ovde možete pročitati i iskustva drugih ljudi koji su otišli na praksu u inostranstvo i kako im je taj odlazak promenio život.

kina ulica

AIESEC još od 1948. godine razvija liderstvo, te tako na praksi, u potpuno novom okruženju, možete naučiti i spoznati dosta toga o sebi. S druge strane, poznanstva koja možete steći na jednoj, skoro godinu dana dugoj praksi, su neprocenjiva i za čitav život, a samo razvijanjem samosvesti, samostalnosti i nezavisnosti možete jednog dana i sami postati lider!

Za sve dalje informacije o ovom iskustvu ili o drugim sličnim i možda kraćim internacionalnim praksama možete kontaktirati potpredsednicu za odlazeće prakse na [email protected].

31/03/2017 10:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments