Istraživali smo: Kako se budući brucoši pripremaju za prijemni?

22/04/2016 14:29

Istraživali smo: Kako se budući brucoši pripremaju za prijemni?

Bliži se period prijemnih ispita na fakultetima i visokim školama u Srbiji, a kako bi bili što spremniji – mnogi maturanti se odavno pripremaju za ovaj čin.

S obzirom da će rezultat prijemnog ispita odlučiti da li će upisati željeni fakultet i smer i da li će imati priliku da se školuju o trošku države – veoma je važno da budu što bolje pripremljeni.

Kako se budući brucoši pripremaju za prijemni ispit?

Istraživali smo na koji način se učenici završne godine srednjih škola, koji su se odlučili da svoje obrazovanje nastave na nakoj od visokoškolskih ustanova u našoj državi, pripremaju za polaganje prijemnog ispita.

Pred njima se u prethodnom periodu našlo više opcija za pripremu – oni koji su se ranije odlučili za fakultet – imali su priliku da se prijave za pripremnu nastavu na fakultetima koji su to organizovali, dok su se neki odlučili da sami pronađu potrebnu literaturu i bez ičije pomoći – pokušaju da se pripreme sami.

Pogledajte spisak svih državnih fakulteta i visokih škola u Srbiji!

Prema rezultatima ankete našeg portala – Fakulteti.edukacija.rs – u kojoj je učestvovalo više od 600 budućih studenata, najveći broj njih se priprema kod kuće, dok čak trećina njih još uvek nije počela sa pripremama – jer smatraju da imaju još vremena ili se još uvek nisu odlučili za fakultet ili smer koji žele da upišu.

fakulteti anketa

Odgovori na pitanje – kako se pripremaš za prijemni ispit?

Iako se pripremna nastava na nekim fakultetima održava već mesecima, ovu nastavu, prema našoj anketi, pohađa samo 8,7 odsto onih koji planiraju da posle srednje škole nastave školovanje.

Na našem portalu nalaze se i testovi pripreme za polaganje prijemnih ispita na fakultetima i visokim školama!

22/04/2016 14:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments