Odabrani najbolji studenti koji će obići Evropu

15/07/2016 13:41

Odabrani najbolji studenti koji će obići Evropu

Odabrano je 50 najboljih studenata sa završnih godina fakulteta u Srbiji koji su preko konkursa “Putujemo u Evropu 2016” dobili putovanje vozom po evropskim državama.

Na put će ovi studenti krenuti 24. jula.

Pobednicima je obezbeđena InterRail karta u trajanju od 22 dana, međunarodno osiguranje i džeparac za putovanje tokom leta po evropskim državama.

Cilj konkurs je da studenti koji nisu putovali do sada upoznaju Evropu, njene zemlje, narode i njihovu kulturu.

Studenti će dobiti džeparac od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti na računima Rajfajzen banke – koja je dostupna u 30 država Evrope (osim za Veliku Britaniju, Irsku – zbog viznih ograničenja).

Projekat “Putujemo u Evropu” omogućava da 50 najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija leto provede sa vršnjacima iz Evrope, putujući i upoznavajući evropske gradove i narode.

Do sada je 1.410 studenata iz Srbije učestvovalo na tom programu, a donatori projekta su Fondacija Robert Boš, balkanski fond za demokratiju, Rajfajzen banka, Unika osiguranje, Srbija voz, Ambasada Austrije u Srbiji.

Studenti kreću na put vozom 24. jula iz Beograda do Berlina, gde ih očekuje trodnevni program u organizaciji Fondacije Robert Boš i Balkanskog fonda za demokratiju, a nakon toga nastavljaju prema svojim planovima i željama.

15/07/2016 13:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments