Niš: Stipendije za usavršavanje u Norveškoj

30/08/2016 12:42

Niš: Stipendije za usavršavanje u Norveškoj

Studenti master studija na fakultetima Univerziteta u Nišu, koji završavaju ekonomiju, elektrotehniku, mašinstvo, medicinu i zaštitu na radu, imaju priliku da se usavršavaju u Norveškoj.

Naime, svi zainteresovani kandidati mogu konkurisati za stipendije koje će im obezbediti jedan ili dva semestra na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u norveškom gradu Trondhajm.

Biće podeljeno od 15 do 30 stipendija, u zavisnosti od toga da li će studirati semestar ili dva, a stipendija pokriva sve troškolve života za ceo period studiranja, kao i troškove vize, povratnu kartu Srbija-Norveška i zdravstveno osiguranje.

Zainteresovani kandidati za usavršavanje u Norveškoj moraju imati dobro poznavanje engleskog jezika, na kom će se održavati predavanja. Poeni sa ovog univerziteta se priznaju kao deo studija na niškom univerzitetu, odnosno 30 ESPB poena po semestru.

Svake godine Univerzitet za nauku i tehnologiju primi oko 800 studenata sa razmene iz svih krajeva sveta. Na početku svakog semestra organizuje se nekoliko dana tokom kojih se upoznaju internacionalni studenti kao i predstavnici raznih studentskih organizacija.

Rok za prijavu za prolećni semestar je 1. oktobar, a za jesenji 1. maj 2017. godine, a sve informacije o proceduri prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete naći ovde.

Izvor: Južne vesti

30/08/2016 12:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments