Novi Sad: Naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”

27/05/2016 09:46

Novi Sad: Naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu u petak i subotu, 27. i 28. maja, održava se međunarodna naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”.

U okviru konferencije održaće se dve potkonferencije i festival radova studenata novinarstva, a tema konferencije je usmerena ka regionalnim medijskim izazovima i pitanjima koje donose digitalne tehnologije.

Uvodno predavanja prvog dana konferencije održaće sociolog religija Dino Abrazović sa Univerziteta u Sarajevu, dok će drugog dana predavanje održati istoričar i publicista Dragan Markovina sa Univerziteta u Splitu.

Na Međunarodnom festivalu studenata novinarstva “On the Record” učestvovaće oko 40 studenata iz regiona.

U okviru takmičenja, koje je sastavni deo konferencije, studenti novinarstva iz zemalja bivše SFRJ takmičiće se u kategorijama radijskih i televizijskih kratkih formi.

Od ove godine dodeljivaće se i nagrada za istraživačke tekstove, koja će nositi naziv “Jan Briza”, u znak sećanja na nedavno preminulog profesora Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

“Mostovi medijskog obrazovanja” okupiće 110 naučnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Turske, Belgije, Holandije i Srbije.

Ovaj događaj organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta, a njegovo održavanje pomogao je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine.

27/05/2016 09:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments