Najavljeno unapređenje sistema studentskih praksi

04/10/2017 14:37

Najavljeno unapređenje sistema studentskih praksi

Na otvaranju prvog Okruglog stola povodom kreiranja Nacionalnog modela studentske prakse u okviru projekta pod nazivom: „Moj grad- moj izbor- moja karijera“, ministar Mladen Šarčević najavio je promene kada su studentske prakse u pitanju.

Cilj projekta „Moj grad- moj izbor- moja karijera“, koji zajednički realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i Stalna konferencija gradova i opština, jeste omogućavanje studentima da svoja prva praktična radna iskustva steknu u toku studija i da istovremeno usavrše svoje poslovne veštine i preduzetničke kompetencije.

Šarčević je istakao da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznalo značaj preduzetničkog obrazovanja na svim obrazzovnim nivoima, od osnovnog do visokog obrazovanja.

Preduzetničko obrazovanje podrazumeva da student uz sticanje kvalitetnih teorijskih znanja, treba da dobije šansu da stekne poslovne i personalne veštine, kojima će dodatno unaprediti svoje kompetencije, rekao je ministar.

Nakon Beograda Okrugli stolovi će biti održani i u drugim univerzitetskim centrima: u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Izvor: mpn.gov.r

04/10/2017 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments