Na svetskom takmičenju u debati – najbolji srpski studenti!

04/01/2017 16:32

Na svetskom takmičenju u debati – najbolji srpski studenti!

Svetsko univerzitetsko debatno takmičenje održano je u Holandiji, a kao najbolji među konkurencijom istakli su se srpski studenti.

Srpski studenti osvojili su prvo mesto u kategoriji – engleski kao strani jezik.

Nakon finala u kom su se takmičili studenti iz Nemačke, Kine, Indonezije i Srbije, gde je tema bila “Ovaj dom veruje da evropska levica treba da promoviše radikalno levu političku agendu, uključujući nacionalizaciju velikih industrijskih postrojenja, izuzetno visoke stope poreza na bogatstvo i proširenje države blagostanja”, zlato su osvojili Miloš Marjanović sa Pravnog fakulteta i Teodora Rešetar sa Filološkog fakulteta.

Srbija je na ovom takmičenju imala šest timova od kojih je čak troje prošlo četvrtfinale u kategoriji engleski kao drugi jezik. Osim Srbije, ovo debatno takmičenje okupilo je timove iz 95 zemalja sveta i ukupno više od 800 studenata.

Među četvrtfinalistima bili su: Jelisaveta Stanišić (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo) i Jovan Petronijević (Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo), Đorđe Jovićević (Fakultet političkih nauka) i Ilija Ivanišević (Fizički fakultet), Janko Đorđević (Pravni fakultet) i Ognjen Miladinović (Pravni fakultet).

Pored njih, Srbiju su predstavljali i Aleksandra Mihajlović (Fakultet orgnaizacionih nauka) i Danica Panić (Fakultet političkih nauka), Miloš Tanasić i Andrijana Kulezić (Pravni fakultet).

Kao prvi najbolji govornik u kategoriji engleski kao strani jezik i šesti najbolji govornik u kategoriji engleski kao drugi jezik proglašen je Ognjen Miladinović, koji je, pored izuzetnog plasmana postavio i svetski rekord u broju govorničkih poena u kategoriji engleski kao strani jezik.

Drugi najbolji govornik u kategoriji engleski kao strani jezik je Jelisaveta Stanišić, dok je Miloš Marjanović proglašen trećim, Jovan Petronijević petim, a Teodora Rešetar devetim u istoj kategoriji.

Svetsko univerzitetsko debatno takmičenje se od 1981. godine svake zime održava u drugoj zemlji sveta, a organizovano je u formi britanske parlamentarne debate – podeljeno u tri takmičarske kategorije (otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik).

Nakon prvenstva koje se održalo u Holandiji, sledeće će biti u Meksiku.

04/01/2017 16:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments