Novi Sad: “Živi informator” za buduće studente

18/03/2016 10:15

Novi Sad: “Živi informator” za buduće studente

Volonteri iz omladinske organizacije BalkanIDEA Novi Sad, u petak, 18. marta održavaju “Živi informator” – namenjen budućim studentima i studentkinjama.

Već drugu godinu za redom “Živi informator” se održava sa ciljem da se sadašnjim učenicima srednjih škola, a posebno maturantima pruži dobar uvid u to kako izgledaju studije na različitim smerovima i fakultetima.

Brucoši će moći da saznaju i šta znači biti student, kako izgleda odlaziti na predavanja i vežbe, prijavljivati i polagati ispite i slično.

Posetioci događaja će imati priliku da kroz razgovor sa sadašnjim studentima, po modelu Žive biblioteke, postave pitanja kakva žele o svim nedoumicama i temama koje iz zanimaju, a kojih u informatorima.

Ove godine “Živi informator” okuplja studente i studentkinje sa devet različitih fakulteta u Novom Sadu.

Srednjoškolci i drugi posetioci će imati priliku da razgovaraju sa studentima:

arhitekture, biologije, biomedicinskog inženjerstva, elektroenergetskog softverskog inženjeringa, energetike, elektronike i telekomunikacija, engleskog jezika, ekologije, ekonomije, farmaceutskog inženjerstva, gastronomije, grafičkog inženjerstva i dizajna, građevine, hotelijerstva, informacionih tehnologija, istorije, medicine, muzičke akademije, pedagogije, računarstva i automatike, turizma, veterine, žurnalistike.

“Živi informator” će se održavati od 12 do 16 časova u prostorijama Infopolisa – Omladinskog info centra, na adresu Apolo centar (suteren), Trg slobode 3.

Ulaz je slobodan.

18/03/2016 10:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments