Dodeljene stipendije Pravnog fakulteta u Beogradu

27/12/2017 16:21

Dodeljene stipendije Pravnog fakulteta u Beogradu

Najboljim studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su slabijeg socijalnog stanja danas je uručeno 100 stipendija.

Stipendije su uručili državni sekretar ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Džamić i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, koji su istakli da su ponosni na studente koji u teškim uslovima ostvaruju odlične rezultate.

Pravni fakultet dodeljuje stipendije u iznosu od 10.000 dinara mesečno studentima koji redovno polažu ispite, a slabijeg su socijalnog stanja. Džamić je pohvalio tradiciju Pravnog fakulteta koja traje devet godina i ukazao da bi na njihov primer mogli da se ugledaju i mnogi drugi fakulteti u Srbiji.

Ministarstvo će u saradnji sa akademskom zajednicom omogućiti svim studentima da tokom studija steknu i praktična znanja, rekao je državni sekretar i naglasio da na taj način prilikom zapošljavanja niko više neće moći da kaže da nema radno, odnosno, praktično iskustvo.

Dekan fakulteta Sima Avramović podsetio je da su najvažniji kriterijumi za dodelu stipendija uspeh i materijalno stanje studenata, te pojasnio da je za odluku o dodeli stipendija 80 odsto „zaslužno“ materijalno stanje, a oko 20 uspeh na fakultetu, pri čemu, kako je naveo, stipendiju nije dobio nijedan student koji nema prosečnu ocenu bar osam.

Zahvalivši na stipendijama, studenti su poručili da će im to biti podstrek da u nastavku studija budu još uspešniji.

27/12/2017 16:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments