Više od 1.000 kandidata za upis na Univerzitetu u Novom Pazaru

27/06/2017 13:47

Više od 1.000 kandidata za upis na Univerzitetu u Novom Pazaru

Univerzitet u Novom Pazaru će ove godine imati 1.025 kandidata koji će polagati prijemni ispit za upis u prvu godinu osnovnih studija.

U prvom upisnom roku će se kandidati truditi da što boljim rezultatom na prijemnom ispitu i bodovima koje dobijaju za uspeh u srednjoj školi, upišu jedan od 22 studijska programa na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Ove godine su budući brucoši pokazali najviše interesovanja za studijeske programe vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektura, biologija i rehabilitacija, ali veliko interesovanje vlada i za dva nova studijska programa – softversko inženjerstvo i poslovna informatika.

Prijemni ispiti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održaće se 30. juna i 1. jula, dok će konačna rang lista biti objavljena 5. jula.

Za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, prema kvoti koju je odobrila Vlada Srbije, biće mesta za upis 775 studenata na budžet i 305 kandidata sa statusom samofinansirajućih studenata.

27/06/2017 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments