“Bubble Cup 9” – takmičenje za mlade programere

24/03/2016 10:19

“Bubble Cup 9” – takmičenje za mlade programere

Otvorene su prijave za učešće na devetom međunarodnom takmičenju u programiranju “Bubble Cup 9” koje je namenjeno srednjoškolcima i studentima.

Svoje prijave zainteresovani mladi programeri mogu poslati najkasnije do kraja marta meseca.

“Bubble Cup” je takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje je osmišljeno sa ciljem da se privuku mladi programeri iz regiona, da se popularizuje programiranje i promoviše timski rad.

Razvojni centar Misrosoft-a u Srbiji, koji je raspisao konkurs za učestvovanje na ovom takmičenju, koje se održava već devet godina, do sada je privukao više od 3.000 učesnika koji su uživali u ovom prestižnom internacionalnom događaju.

Na konkurs se mogu prijaviti učenici srednjih škola i studneti organizovani u timove, čiji članovi moraju biti rođeni 1992. godine ili kasnije.

“Bubble Cup” takmičenje se održava u dve faze, odnosno dve online runde, od koji će se prva realizovati od 1. do 25. aprila, a druga od 1. do 25. maja.

Kriterijumi su unapred definisani, prema kojima će se najbolji timovi kvalifikovati za finale koje se svake godine održava u septembru mesecu.

Više informacija o takmičenju i načinu prijave za učešće nalazi se ovde.

Za dodatna pitanja dostupna je mej adresa [email protected] i zvanična Facebook stranica takmičenja.

24/03/2016 10:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments