Izbegavajte ove vrste doručka!
Tokom perioda studiranja može doći do nagle promene ishrane.
Nedovoljno vremena, neredovna, prekomerena i nezdrava ishrana mogu ozbiljmo uticati na zdravlje.
Doručak je najbitniji i ne sme se propuštati. Međutim, postoje oni zdravi jutarnji obroci i oni koji to nisu.
Najgori doručak
Evo šta kažu stručnjaci.
Pekarski proizvodi
Proizvodi kao što su krofne, peciva i druge ukusne stvari iz pekare sadrže veliku količinu aditiva, so i šećer, koji ne predstavljaju dobru kombinaciju za start.
Preporučuju se peciva od celih žitarica u kombinaciji sa puterom ili džemom.
Voćni sokovi i jogurti
Kupovni voćni sokovi i jogurti su takođe, prepuni šećera i aditiva. Ovaj napitak je takav da vam odmah da energiju ali je istom brzinom i oduzme, zato što nema potrebnu količinu nutritivne vrednosti.
Preporučuje se sveže ceđeni sok ili voćka za užinu.
Masan i težak doručak
Masna, teška i kalorična hrana nije preporučljiva za prvi jutarnji obrok. Ovaj obrok uglavnom se sastoji od pečenih jaja sa slaninom, belog hleba i salame sa majonezom.
Ukoliko ne obavljate teške fizičke poslove preskočite ovakav doručak, jer će se on dugo i teško variti.
Velika količina nezdravih masti završava u obliku masnog tkiva, a organizam će ostati bez potrebnih minerala i vitamina.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*