Najzanimljiviji predmeti u školama širom sveta

11/09/2017 15:37

Najzanimljiviji predmeti u školama širom sveta

Tokom školovanja, svako od nas je imao omiljen predmet, ali kada pročitate šta uče neki đaci, poželećete da ste išli u ove srednje škole!

Japan- Divljenje prirodi

Svrha ovog predmeta jeste da se učenici nauče da poštuju prirodnu sredinu, a čak i iz ovog predmeta, deca imaju ispite na kraju svakog semestra.

Rusija- pčelarstvo

U više od 100 škola u Baškiriji- republici u Ruskoj Federaciji, đaci uče kako da proizvode med. Pored praktične strane, ovime, učenici rade na građenju strpljenja i preciznosti.

Izrael- Sajber sigurnost

Kako je Internet obuhvatio sve aspekte našeg života, kao je i sajber sigurnost postala deo obrazovanja. U izraelskim školama postoji predmet pod nazivom #Teorija i učenje sajber ratovanja” gde deca, između ostalog, uče kako da se snalaze u virtuelnom svetu i kako da se ponašaju.Velika pažnja takođe posvećena je i nasiljem u video igrama.

Jermenija- Folklor

Jermenska kultura ima preko 1500 plesova, a svaki od njih ima dugačku istoriju i značenje. Jermenski obrazovni sistem 2013. uveo je predmet “Folklor”, jer su smatrali da deca ne uče dovoljno o istorijskom nasleđu samo na časovima istorije.

Australija- Surfovanje

Razume se, Australija je veoma popularna upravo zbog ovog sporta, pa zato i ne čudi podatak da u australijskim školama postoje i časovi surfovanja. Slična je situacija i na Havajima.

SAD- Naučna otkrića

Nakon godinu dana odlaska na časove prirodnih nauka, deca u SAD-u moraju da naprave neki naučni patent koji treba da prezentuju pred ostatkom učenika i pred profesorima.

11/09/2017 15:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments