Tužio ćerku jer nije diplomirala na vreme

17/03/2017 15:34

Tužio ćerku jer nije diplomirala na vreme

Roditelji se uglavnom svim snagama trude da svoju decu “izvedu na pravi put” i omoguće im uslove za školovanje i napredovanje u životu.

Međutim, šta se dešava kada deca ne poštuju žrtvovanje roditelja i ne daju sve od sebe da priliku koju imaju iskoriste na pravi način? Jedan otac iz Austrije našao je rešenje za problem sa kojim se suočavao, a koji ima veze sa njegovom ćerkom i njenim školovanjem.

Naime, upravo zato što njegova ćerka nije diplomirala na vreme – on je odlučio da je tuži jer mu je bilo dosta plaćanja školarine za fakultet koji smatra da je njegova ćerka već trebalo da završi.

Devojka je studirala arhitekturu na Univerzitetu u Beču, a prema računicama njenog oca – njeno studiranje trajalo je predugo, zbog čega je podigao tužbu protiv nje, zahtevajući da mi vrati 24.000 evra koje je on uložio u njeno školovanje.

Pročitajte i: Studiranje u Austriji

Pošto niži sudovi nisu presudili u njegovu korist, frustrirani otac podneo je žalbu Vrhovnom sudu. Taj sud je odlučio da je otac zaista u pravu, zaključujući da je bio obavezan da plati samo 10 od ukupno 13 semestra koliko je njegova ćerka studirala.

Pored 24.000 evra, ćerka će morati da izdvoji i 8.000 evra za sudske troškove, a advokatska kancelarija koja je zastupala oca je, u poslednje dve godine, radila na šest sličnih tužbi!

17/03/2017 15:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments