Kako pobediti kašnjenje

13/07/2013 15:22

Kako pobediti kašnjenje

Kašnjenje ume da bude velika mana kod ljudi. Ukoliko nemate valjan razlog za kašnjenje, nećete se moći lako opravdati kod druge strane. Niko ne voli kad mora da čeka, a kašnjenje je jedan od vidova nepoštovanja i nekulture.

Naravno, uvek može da se desi neka nepredviđena situacija, povreda, gužva u saobraćaju i slično. Ukoliko kasnite na posao, u većini slučajeva, nećete biti tolerisani i može Vas koštati otkaza. Najbolje rešenje jeste da krenete ranije na ugovoreno mesto ili posao i smanjite šanse da Vas zadesi neka nepredviđena situacija.

Ukoliko kasnite 5 minuta samo se prosto izvnite, nemojte se pravdati jer se uvek mogu desiti neke nepredviđene situacije.

Ukoliko kasnite između 5 i 15 minuta veoma je bitno izvinjenje, a usput možete i napomenuti razlog kašanjenja.

Ukoliko kasnite između 30 i 60 minuta, a svesni ste da ne možete stići na vreme, javite drugoj strani da ne možete stići na vreme i odložite sastanak na neki drugi put, tako ćete drugu stranu poštedeti agonije dugog čekanja, a to nije ni malo prijatno.

Kako pobediti kašnjenje?

1365362_62188970

Priprema – ako ste od onih osoba koje često zakasne, probajte neke obaveze da obavite pre nego što ste planirali.

Pridajte značaj – vrlo lako se može desiti da zakasnimo ukoliko smo stvari loše organizovali. Treba na vreme da odredimo šta nam je u prednosti i koje zadatke i poslove treba obaviti pre, a koji mogu i da sačekaju.

San – lezite na vreme ukoliko želite da Vam sutrašnji sastanak prođe prijatno, bez nervoze i neispavanosti, a vrlo lako se možete uspavati, pa samim tim zakasniti na sastanak.

13/07/2013 15:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments