Intervjuisali smo: Državni posao

23/10/2013 18:08

Intervjuisali smo: Državni posao

Kao medijski partner TED konferencije bili smo u prilici da slušamo razne zanimljive govore i govornike, od kojih su nas neki zasmejali a neki zaintrigirali svojim idejama i stavovima.

Imali smo i priliku da intervjuišemo jednog od glumaca iz serije ”Državni posao”, Nikolu Škorića u seriji poznatog kao Dragan Torbica. Pošto ima dve ličnosti Nikolu i Dragana, zamolili smo ga da na neka pitanja odgovori kao Nikola, a na druga kao Dragan.

Pitanja koja smo mu postavljali a na koja je odgovorio Nikola Škorić:

  • Kakvi su vaši utisci sa konferencije?

Nikola: Utisci su generalno super, zanimljivo je i ima šta da se čuje. Do sada nisam imao prilike da prisustvujem domaćoj TED konferenciji, dok sam uglavnom preko interneta gledao TED international i strane govornike. Ceo taj volonterski rad me je oduvek fascinirao, nažalost je postao veoma redak.

  • Vaše obrazovanje nije srodno sa glumom, da li vam to pomaže ili odmaže?

Nikola: Pa ne znam, to se i mi pitamo. Profesor istorije da li mi pomaže? Možda u neku ruku. Ne možemo nikako to da procenimo, pošto sami pišemo te tekstove verovatno je dosta nas bilo u tim likovima, a koliko je to glumački dobro, za sad jeste. Ljudi ne primećuju tu rafiniranu glumu koja ne postoji u našoj seriji.

Na naredna pitanja nam je odgovarao Torbica:

  • Koja je po vašem mišljenju razlika između državnih i privatnih fakulteta, kao i iskustva na istim?

Torbica: Ja sam nekad završio fakultet u staroj Jugoslaviji, odbranu u Sarajevu sam završio, a hteo sam i Vojnu Akademiju ali me nisu primili. Razlika je velika, kod nas se učilo, radilo se kako treba, danas ovi svi na privatnom fakultetu hoće preko noći da dobiju znanje a to ne može.

  • Megatrend je zahvaljujući vama dobio svestan ili nesvestan marketing, da li ste dobili neke komentare povodom toga?

Torbica: Nismo. Bogami se Mićo nije javio nijednom, jer ja njega znam, mi smo zajedno išli u osnovnu školu. Ne javlja se, on se samo sa onim političarima druži i pevačicama.

  • Šta biste poručili svršenim studentima, kako da nađu državni posao?

Torbica: Pa, ne bih ja sad, možda je bolje da Boškić odgovori na to pitanje.

23/10/2013 18:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments