Benefiti ulja od cimeta!

02/11/2020 15:25

Benefiti ulja od cimeta!

Vekovima ljudi koriste cimet u svakodnevoj upotrebi jer su nam oduvek poznati benefiti cimeta na naš organizam, a da li ste čuli na šta sve pozitivno utiče ulje cimeta?

Cimetovo ulje ima antibakterijsko dejstvo koje sprečava pojavu karijesa i bolesti desni. Nekoliko kapi ulja pomešajte sa pastom za zube ili pak samo na četkicu nanesite ulje i umasirajte ga u desni i zube.

Zbog antioksidanata, ali i mangana, kalcijuma, vlakana i gvožđa, cimetovo ulje jača imuni sistem. Uz to, ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva.

Studije su pokazale da konzumiranje suplemenata cimeta dva puta dnevno 90 dana poboljšava nivo hemoglobina A1C, kod onih koji pate od dijabetesa. Cimetovo ulje ima iste benefite kada je stabilizacija nivoa šećera u krvi u pitanju.

Samo dve kapi cimetovog ulja razmućenog u toploj vodi umanjuju želju za prejedanjem, naročito noću. Isti efekat ima i sam miris cimetovog ulja, ukoliko ga lagano udišete pre samog obroka. Cimetovo ulje smanjuje apetit i sprečava prekomeran unos hrane.

Iako su studije pokazale da ulje od cimeta ubrzava zarastanje rana, ono takođe sadrži sastojke koji mogu da izazovu iritaciju. Zato, ne nanosite ulje direktno na kožu, već ga koristite u vidu obloga.

Ispijanje tople vode sa nekoliko kapi cimetovog ulja ubrzava varenje i sprečava pojavu zatvora.

Zbog sastojaka koje sadrži, cimetovo ulje umanjuje gljivične infekcije na koži i noktima. Međutim, isto kada je u pitanju i zarastanje rana, ulje ne nanosite direktno na kožu.

02/11/2020 15:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments