Studenti iz Srbije među najboljim govornicima

05/01/2015 15:19

Studenti iz Srbije među najboljim govornicima

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski proglašeni su za trećeg i četvrtog govornika sveta u kategoriji – engleski kao drugi jezik na svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Maleziji.

Pored njih, na ovom takmičenju u Maleziji učestvovali su i Viktor Prlja sa Fakulteta organizacionih nauka koji je osvojio sedmo mesto, kao i još dva tima – Marija Simić i Viktor Prlja sa FON-a i Đorđe Jovićević (FPN) i Jovan Petronijević, student Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Konkurencija studentima iz Srbije bili su studenti (više od 800) iz 93 zemlje sveta. Na ovom takmičenju, u ulozi sudije, učestvovao je i Marko Ćirović – asistent na Fakultetu organizocionih nauka.

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski plasmanom u polufinale i takmičenjem protiv studenata sa univerziteta Hardvard, Sidnej i Melburn, ostvarili su istorijski uspeh, jer su bili jedini učesnici iz kontinentalne Evrope u polufinalu.

Studenti koji su učestvovali na ovom velikom debatnom takmičenju deo su organizacije “Otvorena komunikacija” koja je osnovana od strane studenata i profesora Univerziteta u Beogradu 1977. godine. Cilj ove organizacije je da, po uzoru na debatne klubove evropskih univerzitetskih centara, unapredi kulturu javnog dijaloga među mladima u Srbiji.

05/01/2015 15:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments