Novi master program na Univerzitetu u Beogradu – Računarstvo u društvenim naukama

08/12/2014 12:52

Novi master program na Univerzitetu u Beogradu – Računarstvo u društvenim naukama

Objavljen je konkurs za upis na master akademske studije Računarstvo u društvenim naukama u okviru Univerziteta u Beogradu. Studenti koji se prijave imaće priliku da prvi upišu ovaj master program i biće oslobođeni plaćanja školarine. Konkurs za prijavljivanje je otvoren do 31. decembra.

Master program Računarstvo u društvenim naukama zamišljen je kao nastavak studija iz oblasti društvenih nauka – ekonomske nauke, sociologije, psihologije, menadžmenta, prava, finansija, filologije i sličnih nauka. Fokus je primena računarskih tehnologija u pomenutim oblastima.

Svi studenti koji su završili osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine i koji su ostvarili 240 ESPB bodova, a pre svega oni koji su završili fakultete društveno humanističkih nauka, imaju priliku da se prijave i upišu ovaj master program u trajanju od godinu dana.

Računarstvo u društvenim naukama, kao master studijski program, podrazumeva dve obavezna predmeta vezana za korišćenje naprednih Internet tehnologija, kao i tri izborna predmeta iz neke od oblasti društvenih nauka (sociologija, finansije, menadžment, ekonomske i pravne nauke, lingvistika, filologija itd.).

Studenti koji završe ovaj master program dobijaju zvanje Master računarstva u društvenim naukama.

Sve informacije kao i način prijavljivanja dostupni su na zvaničnom sajtu.

08/12/2014 12:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments