Na Medicinskom fakultetu u Beogradu otvorena nova laboratorija

08/12/2013 15:07

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu otvorena nova laboratorija

Na beogradskom Medicinskom fakultetu otvorena je laboratorija za detekciju psihoaktivnih supstanci. Otvaranjem ove laboratorije i nizom drugih manifestacija u toku sledeće nedelje ovaj fakultet obeležava 93 godine od osnivanja.

Sutra, na Dan fakulteta biće održana svečana akademija na kojoj će prisustvovati resorni ministri, čelnici SANU, Srpskog lekarskog društva, a biće dodeljena i priznanja i nagrade najistaknutijim profesorima i studentima.

Dobitnik nagrade za izuzetna dostignuća u nauci ove godine je endokrinolog prof. dr Vera Popović, nagradu za naučne rezultate dobio je doc. dr Arsen Ristić dok je nagradu za pedagoški rad dobila prof. dr marija Mitić Milikić, rekao je dekan ovog fakulteta prof. dr Nebojša Lalić za Tanjug.

Posle svečanosti u prostorijama fakulteta počinje višednevni simpozijum ”Stremljenja i novine u medicine”, a prof dr Albertu Hofmanu sa Erazmus Univerziteta biće uručen počasni doktorat.

Savremena laboratorija će se nalaziti u okviru Instituta za sudsku medicinu, koji slavi 90 godina, i biće otvorena 10. decembra.

Opremljena je zahvaljujući donaciji EU, sredstvima Ministarstva prosvete i fakulteta. Pored psihoaktivnih supstanci može da ispituje i druge supstance i to u vrlo malim količinama, poput otrova u hrani ili vodi.

Tokom sledeće nedelje biće priređene svečanosti povodom 90 godina osnivanja Katedre za hirurgiju i Katedre za hemiju.

Izvor: Tanjug

08/12/2013 15:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments