Kursevi kineskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

08/02/2018 14:49

Kursevi kineskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Filozofski fakultet i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu organizuju ovi ciklus kurseva kineskog jezika od A1 do C1 nivoa.

Kursevi počinju od 26. februara na Filozofskom fakultetu , a pored kurseva jezika Konfucijev institut organizuje i niz besplatnih kurseva iz kineske kulture za sve koji žele bliže da je upoznaju kao što su: kineska kultura čaja, kineska kaligrafija i tradicionalno slikarstvo, umetnost rezanja papira i kineskih čvorova, tradicionalno kinesko baštovanstvo i tai či.

Na kursu o kineskoj kaligrafiji i kineskom tradicionalnom slikarstvu polaznici će se upoznati sa kineskom kaligrafijom, karakteristikama Kaishu ispisa, kopiraće jednostavnija kaligrafska dela i savladaće osnove Kaishu ispisa, uz upotrebu kineske četkice i mastila za pisanje.

Pored toga, upoznaće se sa osnovnim elementima kineskog slikarstva i njegovim karakteristikama, te naučiti da pravilno koriste četkice kroz učenje osnovnih tehnika slikanja najčešćih motiva kao što su ptice i cveće te pejzaži u Gong Bi stilu.

Kurseve će držati profesori koji su izvorni govornici kineskog jezika i predstavnici kineske kulture.

Na kurseve se mogu prijaviti svi zainteresovani do 23.2.

Više saznajte OVDE.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti i na adresu [email protected] ili na telefon 450-289.

08/02/2018 14:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments