Gde studenti žele da rade?

17/12/2013 17:20

Gde studenti žele da rade?

Studenti u svetu smatraju da su najpoželjnije kompanije za rad Google, Microsoft, Ernst & Young, IBM, i Goldman Sachs. Ovi podaci su rezultat studije centra Universum Global.

Googe, Ernst & Young i IBM su podjednako atraktivne i za mlade u Evropi kao i globalno. 

Za razliku od studenata sa drugih kontinenata, evropski studenti su naklonjeni i tradicionalnoj industriji, pa su glasove dali i kompanijama BMW i Siemens. Studenti koji pohađaju trgovačke škole i fakultete stavljaju L’Oréal na treću poziciju.

Švajcarska kompanija Nestle je među evropskim studentima inženjerstva zauzela 11. mesto, a 12. kod budućih komercijalista. Na globalnom nivou zauzima 19. i 25. mesto.

Od drugih velikih švajcarskih firmi, Credit Suisse i UBS kod budućih evropskih menadžera zauzimaju 29. i 38. mesto, a globalno 36. i 41.

Evropski studenti iznenađujuće nisu oduševljeni Apple-om, budući da se ta kompanija među inženjerima našla na 29. mestu, a među studentima trgovačke struke na 32. To je dosta slabiji plasman od globalnog, gde zauzima 4. i 6. poziciju.

Budući inženjeri u svetu među 10 najatraktivnijih kompanija biraju 6 iz sektora informatike i telekomunikacija, kao i Siemens koji delimično pripada toj grupi.

Evropski diplomci su među najpoželjnije svrstali 4 kompanije iz ovog sektora.

Izvor: Tanjug

17/12/2013 17:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments