Fakulteti dižu školarinu bez obzira na sve

26/03/2014 19:36

Fakulteti dižu školarinu bez obzira na sve

Najskuplji fakulteti koji traže povećanje školarine rešeni su da istraju u toj nameri. Paradoksalno, oni jeftiniji možda i odustanu.

Među onima koji traže poskupljenje ima fakulteta koji već godinama imaju najniže školarine u zemlji, ali i onih koji koriste popularnost da bi podigli cene. FON, Bogoslovski, Farmaceutski, FPN i Pravni fakultet važe za skuplje na Beogradskom univerzitetu, ali zasad nisu odustali od povećanja koje se kreće od 4.000 dinara na Pravnom do 11.000 dinara na FON-u.

Na FON-u i Pravnom poručili su nam da je još rano govoriti o konačnoj odluci, ali i da se zasad nije odustalo od predloga za povećanje cene školarine. Tog predloga su, ako Ministarstvo bude insistiralo, spremni da se odreknu samo jeftiniji fakulteti – Hemijski, Fizički i Fizička hemija.

Ministarstvo prosvete se i ove godine krije iza parole da školarine ne treba povećavati, dok u praksi ne čini ništa da do toga ne dođe. Studenti su nagovestili da bi mogli da izađu na ulice ako se školarine ne vrate na nivo od prošle godine.

Izvor: Blic

26/03/2014 19:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments