Međunarodne škole za studente u Petnici

30/07/2015 10:45

Međunarodne škole za studente u Petnici

Istraživačka stanica Petnica organizovala je dve međunarodne škole za studente, koje će se održavati na engleskom jeziku.

Međunarodne škole namenjene studentima bave se oblastima astrofizike i mašinskog učenja, a u njima će učestovovati oko 50 učenika i 30 predavača iz različitih država sveta.

Ove međunarodne škole mogu pohađati studneti radovnih i postdiplomskih studija.

Partneri Petnice u ordanizovanju škola astrofiike i mašinskog učenja su Majkrosoft centar za razvoj, Institut za teorijsku fiziku iz Trsta i Centar za napredne studije iz Trsta.

Učesnici ovih međunarodnih škola imaće priliku da prisustvuju predavanjima profesora sa Kembridža, Pristona, MIT-a, ETH-a, kao i stručnjaka iz Majkrosofta.

U Petnici već tri godine postoji program pod nazivom “Petnički letnji institut”, a ovogodišnja škola astrofizike predstavlja nastavak ovog programa. Prve godine tema programa bila je kosmologija, nakon toga fizika čestica, da bi ove godine učesnici dobili priliku da nauče više o astrofizici.

Predavači na međunarodnoj školi astrofizike su mladi doktori nauka iz Nemačke, Italije, SAD, Slovenije, Hrvatske, Švajcarske.

Međunarodna škola posvećena mašinskom učenju je novina u Petnici i održava se, u saradnju sa Majkrosoftom, ove godine po prvi put.

30/07/2015 10:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments