Debateri Otvorene komunikacije najbolji u Evropi

17/02/2015 18:07

Debateri Otvorene komunikacije najbolji u Evropi

Na listi Svetskog univerzitetskog debatnog saveta, Univerzitet u Beogradu nalazi se na 26. mestu zahvaljujući studentima koji su osvajali nagrade na debatnim prvenstvima na svetskom nivou.

Univerzitet u Beogradu je sada najbolje rangiran na ovoj listi od svih univerziteta sa područja kontinentalne Evrope i nalazi se u 500 univerziteta iz celog sveta.

U odnosu na prošlu godinu, rejting Univerziteta u Beogradu popravio se za tri mesta, a debateri Otvorene komunikacije su zaslužni za činjenicu da je beogradski Univerzitet najbolje plasiran od svih koji nisu sa engleskog govornog područja.

Trenutno je beogradski Univerzitet ispred Prinstona (SAD) koji je šesti na Šangajskoj listi najboljih svetskih univerziteta.

Na prvom mestu svetske liste nalazi se Univerzitet Sidnej (Australija), a nakon njega nalazi se Oksford (Engleska).

Aktuelni evropski prvaci u debati – Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, stigli su do polufinala na poslednjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje se održalo u Maleziji u januaru,

Goran Jankuloski i Viktor Prlja, koji su takođe debateri Otvorene komunikacije, u 2014. godini stigli su do osmine finala ovog takmičenja, koje se tada održavalo u Indiji.

Otvorena komunikacija, kao organizacija, postoji od 1997. godine, kada su je osnovali studenti i profesori Univerziteta u Beogradu, sa ciljem da se unapredi kultura javnog dijaloga.

Izvor: Tanjug

17/02/2015 18:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments