Facebook: Najveća promena do sada! Evo šta nas očekuje

01/10/2015 13:59

Facebook: Najveća promena do sada! Evo šta nas očekuje

Facebook će od sada znatno promeniti ono na šta su navikli svi korisnici ove društvene mreže – reč je o profilnim slikama.

Od sada će na Facebook-u biti moguće umesto profilne slike staviti kratak video. Ovo će biti samo jedna od niza novih alatki koje Facebook sprema za svoje korisnike.

Kratak video snimak, koji će moći da stoji na mestu profilne slike, biće maksimalne dužine od sedam sekundi.fb-gif

Na ovaj način Facebook želi da svojim korisnicima omogući da personalizuju svoj profil na još više načina. Osim postavljanja kratkog videa umesto profilne slike, od sada će korisnici Facebook-a imati mogućnost da svoje profilne slike prekriju određenim bojama na dan održavanja određenih utakmica, parada i tome slično.

Pored toga, Facebook će omogućiti i postavljanje privremenih profilnih slika, koje će na tom mestu stajati onoliko koliko vi odredite, pre nego što se vrati na “stalnu” profilnu sliku.

Profil slike nisu samo statički portreti. Oni predstavljaju ono što se dešava u vašem životu sada i ono što je važno za vas, a mi želimo da damo ljudima sredstva da se bolje izraze na ovaj način” – rečeno je iz Facebook-a.

“Uskoro ćete moći da snimite kratak video klip koji će se prikazati svakome ko poseti vaš profil. Profil video će prikazati jedan deo vas, i time dodati novu dimenziju vašem profilu”–  dodali su iz Facebook-a.

Još jedna novina koja je već aktuelna vezana je za Facebook aplikaciju, odnosno na način na koji vidimo profile svojih prijatelja na Facebook-u koristeći mobilni telefon. Naime, od sada će preko mobilnih telefona profili izgledati drugačije – profilne slike biće na sredini ekrana, a ne sa strane, kao što je bilo do sada.

Nove alatke su dostupne korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji, a uskoro će biti dostupne i ostalim korisnicima iz ostalih zemalja sveta.

01/10/2015 13:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments